Eigen publicaties


‘Onderuit.....ontdekkingstocht op weg naar herstel’, 2020
Yvonne Essser

 

Knipsel_voorkant_boek_2.JPGUitgeverij Van Dixhoorn ISBN: 9789083096001       
 Yvonne, docent aan de opleiding voor Adem- en Ontspanningstherapie Methode Van Dixhoorn, heeft in de zomer van 2016 een ernstig motorongeluk gehad. De impact die het ongeluk heeft gehad op haar emotionele leven plus de processen waar ze doorheen is gegaan om weer ‘op de been’ te komen, beschrijft ze openhartig in dit boek.  Haar verhaal geeft inzicht in de belevingswereld van trauma en toont dat de weg terug een zoektocht is, die niet langs vaste paden loopt. Afstemming van artsen en therapeuten op het verhaal van de patiënt,evenals het zelf rust kunnen vinden binnen wat er speelt, is van wezenlijk belang om op een gezonde manier weer in beweging te komen. Haar verhaal kan mensen, die uit balans zijn geraakt,  inspireren en steun geven.

Het boek is te bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘boek yvonne’. De kosten bedragen 22,50 euro inclusief verzendkosten.U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL33RABO 0113287119 t.n.v. I.P.M. van Dixhoorn-Verhoeven of op nummer NL26TRIO0198322569 t.n.v. Y.Esser-Fukking. Vervolgens ontvangt u het boek.

 


Gezond Ademen voor Musici, 2016
Manon Mommers

Voorkant_boek.png

 
Uitgeverij Centrum AOT, 2016. ISBN 9789081296700 

Jarenlang heeft Manon aan deze publicatie gewerkt, vooral bedoeld voor haar vele cursisten uit de muziek en voor ‘hoog-gevoelige’ personen. Ze heeft haar ervaringen met materiaal uit de yoga verwerkt, samen met het materiaal van de Leergang in de methode Van Dixhoorn. Het resulteert in een bijzondere eigen kijk die de moeite waard is te leren kennen. Te verkrijgen door een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zij schreef in de Muziekbode, 2005, nr 7/8, pagina 30-33 een artikel ‘Optreden of ‘uittreden’. Over het belang van ontspanning en lichaamsgerichte oefening voor gezonde musici. Te vinden op de website www.methodevandixhoorn.nl

 


ONTSPANNINGS INSTRUCTIE - Principes en Oefeningen
Dr. J.J. van Dixhoorn


Voorkant_boek_3.jpg
Eerste druk: Elsevier/Bunge, Maarssen 1998
Tweede druk: Elsevier/gezondheidszorg, Maarssen, 2001
Derde druk: Springer Media, Houten, 2014

Uitgebreid basisboek voor de opleiding, met veel oefeningen (met toelichting) en uitvoerige theorie.
De prijs van het boek Ontspanningsinstructie is € 88,95.

U kunt het verkrijgen door het bedrag over te maken op giro nummer NL82 INGB0002319754,ten name van Jan en Irmgard van Dixhoorn o.v.v. ‘basisboek’ en een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van ‘basisboek’ in onderwerp. We sturen het boek met een factuur, de verzending is gratis.

 


 AOT aan de tand gevoeldOpstellen over Adem- en Ontspanningstherapie
Jan van Dixhoorn
Irmgard van Dixhoorn-Verhoeven
Nicoline Uwland-Sikkema

Voorkant_boek_4-2.jpg

 
Uitgeverij Centrum AOT, Amersfoort 2008
  

Presentaties van docenten bij hun afstuderen en veel artikelen o.a. over MARM, lezingen van Jan over Whole body breathing, van Irmgard over een enquête bij leerlingen.
Kosten: 25 euro

Te verkrijgen door het bedrag over te maken op NL82 INGB0002319754 en een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van ‘AOT aan de tand gevoeld’ in onderwerp. Verzending is gratis.